Aanbod

Diagnostiek:

  1. Intelligentieonderzoek
  2. ASS en ADHD-screening
  3. Belevingsonderzoek (depressie, angststoornissen, HSP, hechting)
  4. Observatieonderzoek

Na een intakegesprek geef ik aan welke onderzoeken ik adviseer. Afhankelijk van wat nodig is neem ik zelf testen af, of verwijs ik je door naar de juiste instantie. Na de testing krijg je een uitgebreid verslag mee. Dit wordt samen met jou besproken in een duidingsgesprek. Hierbij probeer ik concrete handvaten aan te reiken om je verder te helpen.

 

Individuele therapie kinderen en jongeren:

We starten met een intakegesprek, voor jongere kinderen is dit enkel met de ouder(s), jongeren mogen zelf kiezen of ze alleen willen komen, samen, of ook de ouders eerst eens apart. We bespreken dit bij de aanmelding. Nadien komt het kind alleen (bij zeer jonge kinderen soms met ouder aanwezig in de ruimte, we doen niets waar jij of uw kind zich niet comfortabel bij voelt!). Afhankelijk van de vraag, nood (en bij jongeren de toestemming) worden er regelmatig feedbackgesprekken georganiseerd.

 

Individuele therapie (jong)volwassenen:

Samen gaan we aan de slag met jouw persoonlijke moeilijkheden. De inhoud van de therapie is gebaseerd op jouw noden en waar jij je comfortabel bij voelt. De ene persoon houdt van diepgaande gesprekken, de ander heeft wat creativiteit en materiaal nodig om zich te uiten. We zoeken samen naar de juiste aanpak op maat. Bij mij mag je helemaal jezelf zijn en aangeven wat wel of niet past bij jou.

 

Ouderbegeleiding:

Op basis van een verkennend gesprek bespreken we samen wat jullie als ouders nodig hebben. Ouderbegeleiding kan vanuit twee perspectieven:

  • Opvoedingsondersteuning: hierbij zal het belangrijk zijn dat ik ook uw kind leer kennen. We kijken samen naar waarin jullie vastlopen, waar dat mee te maken heeft en hoe je dit anders kan gaan doen.
  • Oudertherapie/parentale burn out. Ouderschap is niet te onderschatten. Soms wordt het ouders allemaal te veel, ze gaan gebukt onder schuldgevoelens, gevoel van falen en/of uitputting. In deze therapie openen we jouw rugzakje met bagage uit het verleden of je werk/relatie/… context. Stap voor stap halen we je zelfvertrouwen als mama of papa van onder het stof en geven we het terug alle kansen om te stralen.