Over mij

Mijn naam is Daisy Van Canegem. Ik werk sinds 2018 als zelfstandig klinisch psychologe. Na enkele jaren in groepspraktijken te hebben gewerkt maakte ik in 2021 de sprong naar mijn eigen huispraktijk. Ik verwelkom cliënten graag in een professionele, doch huiselijke praktijkruimte. Warmte, gezelligheid en menselijkheid staan centraal. Ik ben zelf hoogsensitief en heb vandaaruit een groot aanvoelend inlevingsvermogen. Gesterkt door uitstekende opleidingen, die me de correcte inzichten en handvaten bieden, is het mijn missie om jou op weg te helpen.

 

Mijn verhaal

In 2022 studeerde ik af als cognitief gedragstherapeut voor kinderen en jongeren. Verder verdiepte ik me de afgelopen jaren voornamelijk in thema’s zoals ouder-kindrelatie, opvoeding, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. In 2020 en 2022 werd ik mama van een fantastische zoon en dochter. Mijn kinderen hielden me een spiegel voor en lieten me nieuwe lagen van mezelf ontdekken, wat zowel in mijn privéleven als mijn professioneel leven een enorme verrijking betekende. Hierin groeide dan ook verder mijn interesse in alles wat te maken heeft met hechting en verbinding tussen ouder en kind. Het verder helpen van ouders die hierop vastlopen geeft me enorm veel voldoening.

In mijn vrije tijd hou ik van reizen, iets wat mijn man en ik ontzettend graag doen, maar wat nu in het jonge ouderschap even op pauze staat. Verder vind je mij vaak met een goed boek en kop koffie, kokend in de keuken of spelend met mijn kinderen.

Ik hoop dat jullie de weg naar mij vinden, de stap zetten en de drempel over gaan. Ik kan niet garanderen alle problemen op te lossen, maar ik beloof dat ik mijn uiterste best zal doen te bieden wat nodig is en te helpen accepteren wat onveranderbaar is.

Liefs,

Daisy